top of page
P1110193.JPG
P1110192.JPG

Sękacz podlaski - ciasto królów, król wśród ciast.

"Sękacz Podlaski" to tradycyjne ciasto wypiekane na Podlasiu. Najbardziej znane są sękacze z Białegostoku, Suchowoli, Suwałk, Sejn oraz wielu mniejszych miejscowości. Ciasto to jest bardzo dekoracyjne, jest ozdobą stołu i atrakcją przyjęcia. Jest bardzo smaczne i zachowuje długo świerzość.​

Zapraszamy do zakupu naszych sękaczy, które wypiekane są na maśle, z naturalnych składników bez konserwantów i polepszaczy smaku. Do naszych sękaczy używamy jajek pochodzących z naszego gospodarstwa, od szczęśliwych kur.

Robimy sękacze na zamówienie - różnej wielkości- 1kg, 2kg, 3kg, sękacze z 20 jaj, z 30 jaj itp.- i na różne okazje: sękacze na wesela, chrzciny, komunie, spotkania rodzinne, szkolenia, konferencje i... po prostu do porannej kawki . Wypiekamy również sękacze bezglutenowe z mąki kukurydzianej.

Zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu: 692583245

P1110856.JPG
P1110191.JPG
P1110849.JPG
P1130393.JPG
P1110850.JPG
sekaz.jpg
P1110190.JPG
P1130395.JPG
bottom of page